2020. május 25., hétfő

Katolikus hittan


1-4. osztály
Kedves Hittanos!
Jézus, miután felment a mennybe, elküldte Isten Szent Lelkét. A szentlélek kiáradásának ünnepe pedig Pünkösd, amit a most következő vasárnapon (május 31.), illetve hétfőn (június1.) ünneplünk.
Mivel az egyházban a harmadik legnagyobb ünnep, a Húsvét és a Karácsony mellett, a Pünkösd, most azt a feladatot szeretném adni, hogy vasárnap, vagy hétfőn látogass el a szentmisére, amelynek időpontja, délelőtt 10 óra!
(A járvány miatt hozott rendelkezések ezt már lehetővé teszik, de bent a templomban, szájmaszkot viselni kell, illetve a nem egy háztartásban élőknek védőtávolságot tartani, ami
1,5 méter!!!)
Figyeld meg, milyen berendezési tárgyak, eszközök vannak a templomban, és sorolj fel ötöt!
 (Ha valami komoly oknál fogva nem tudsz eljutni a templomba, akkor keress egy templombelsőt ábrázoló képet az interneten! De fontos, hogy katolikus templom legyen a képen!)
Az írásod küldd el Nekem a vargatamas.atya@gmail.com címre, a szokott módon!
Ne felejtsd el odaírni a teljes neved is!!!
A képet elküldeni, Június 8-a, hétfő 16.00-ig légy szíves!
Kérlek Benneteket, hogy imádkozzatok minden nap egy keveset!
Tamás atya
Kedves Szülők!
Elérkezett az utolsó feladat is! Mindannyiuknak nagyon köszönöm, hogy odafigyelésükkel, kitartóan segítették a gyermekek, és így az én munkámat is!
A nyári szünetre mindenkinek nagyon jó pihenést kívánok, és remélem, hogy azért a vasárnapi szentmiséken a szünidőben találkozunk! Nehéz időszakon vagyunk túl, de megköszönhetjük a Jóistennek az erőt és kitartást, amit ehhez kaptunk, illetve, hogy (talán a többségünkre igaz lehet) betegség nélkül megúsztuk!
Dicsértessék a Jézus Krisztus!
Tamás atya

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése